CMS systeem

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Een aanrader is de pagina CMS betekenis. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting