Afkorting van CMS

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Een aanrader is de pagina Wat is een CMS?. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting