Een website bouwen

U heeft baat bij een CMS pakket. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Andere voordelen kunt u op de pagina CMS website vinden. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Bij een nieuw systeem kan het altijd zijn dat u even moet wennen eraan. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.
Free Web Hosting