Maak je eigen website

Vroeger moest men bij iedere wijziging aan de website een bestand op de server aanpassen. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Het artikel Wat is een CMS? is een voorbeeld van een goede informatiebron. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting