Beheer van een startpagina

Een eigen startpagina kan een aantal voordelen met zich meebrengen. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Op uw eigen startpagina kunt u ook link plaatsen naar uw eigen websites. Zodat ook deze beter vindbaar worden. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. Zoekopdrachten zoals “eigen startpagina maken”.

Uw startpagina komt op een speciaal toegewezen subdomein te staan. Het is raadzaam om hiervoor een goede naam te bedenken. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. Hier mag u links over meerdere thema’s. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Belangrijk is dat u het juiste e-mailadres opgeeft bij het aanmelden voor een eigen startpagina. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Hoeft u niet op een link te klikken om te bevestigen, dan nog is een correct e-mailadres invoeren wel belangrijk. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Blijkt het door u ingevoerde e-mailadres niet juist, dan wordt het lastig om uw wachtwoord te herstellen.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. Op startpagina script is bijvoorbeeld informatie te vinden. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.
Free Web Hosting