Nieuwe site maken

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Van aanpassingen moeten verrichten aan bestanden op de server is bijna nooit sprake. Het meeste kan via het beheerdersgedeelte van het CMS systeem worden aangepast. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Uw website beheren. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.
Free Web Hosting