Wat betekent CMS

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.

Door het CMS pakket is er minder kans dat u per ongeluk een wijziging aanbrengt in een bestand op de server. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. U leest er meer over op Eigen startpagina. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Dat is de reden waarom ook veel mensen met technische kennis gebruik maken van een content management systeem. Er zijn bepaalde vraagstukken waar u mee te maken krijgt als u zelf gaat programmeren. CMS pakketten bevatten meestal al een oplossing voor deze vraagstukken. Zelf code ontwikkelen voor uw website gaat tijd kosten. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.
Free Web Hosting