Eigen site maken

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. CMS systemen maken het ook voor personen met minder technische kennis mogelijk een website samen te stellen. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Maak wel de keuze voor een webhosting pakket waarbij u een database kunt aanmaken. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Op het internet staat voldoende informatie over CMS software. Een goed artikel is bijvoorbeeld Aanmelden startpagina. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS programma zorgt ervoor dat u een professionele website kunt samenstellen zonder dat u iets over de achterliggende techniek hoeft te weten. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Binnen het thema is vervolgens vaak de vormgeving per element enigszins aan te passen.
Free Web Hosting