CMS beheer tips

Een CMS systeem is een systeem dat wordt gebruikt voor het beheer van de inhoud van een website. Met een simpel te bedienen controlepaneel kan men aanpassingen verrichten aan de website en de website volledig naar wens maken. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat de beheerder beschikt over HTML en CSS kennis. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Uw website bewerken is zo vrij gemakkelijk. En dat vinden bezoekers fijn. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. U kunt de nieuwe content invoeren alsof u een tekstverwerker zoals Word gebruikt.

Een content management systeem is eigenlijk een computerprogramma. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. In de meeste gevallen zit er een installatiescript bij het CMS pakket.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht Uw nieuwe website samenstellen te lezen. De kans is groot dat u zo een geschikt CMS systeem voor uw website vindt. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Echter hebben de gratis alternatieven vaak niet de handige oplossingen die een commercieel systeem wel bevat.

In veel gevallen is de installatie van add-ons nodig. Het basissysteem mist dan bepaalde functies die door de plug-in worden toegevoegd. Een commercieel pakket zal daarentegen wat functionaliteiten betreft een stuk completer zijn.
Free Web Hosting