Website beheer informatie

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Een groot aantal gegevens kan via platte tekst worden ingevoerd. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Op het meest technische niveau zou u steeds de bestanden op de server moeten wijzigen. Een CMS programma zorgt ervoor dat dit niet hoeft. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? Op de pagina een website bouwen leest u er meer over. Meestal is er een installatie script aanwezig. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.
Free Web Hosting