Beheer website

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Beheer website. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting