Definitie CMS

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Wat is een CMS systeem?. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting