Beheer uw website

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Ook wanneer u wel verstand van zaken heeft, is het gebruik van een content management systeem handig. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

Het type website bepaalt welke CMS systemen u kunt gebruiken. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Blijf in de gaten houden of een bepaald CMS systeem wel geschikt is voor het beheer van uw website. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Maakt u gebruik van een CMS systeem, dan zal het geen probleem zijn een professionele website te maken. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. Meer informatie vindt u op de pagina Beheer website. De stappen zullen onder andere bestaan uit het op de server plaatsen van de bestanden. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Een CMS systeem door een expert laten installeren is niet zo duur. Dus wanneer het u niet lukt, kunt u het altijd laten installeren door iemand anders.
Free Web Hosting