Site bouwen

Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Zo komt u via de link CMS systeem leren bij een website terecht omtrent CMS systemen. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting