Beheer van uw website

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Op het internet staat voldoende informatie over CMS software. Een voorbeeld is de pagina Het beheer van uw website waarop allerlei tips te vinden zijn. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Er is vaak een installatieprogramma beschikbaar welke u hierbij kan helpen. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.
Free Web Hosting