Het beheer van de website

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een aanrader is de pagina CMS beheer. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting