Gebruik van PHP

Complexe logica kunt u gemakkelijk binnen uw website implementeren met de scripttaal PHP. Het is een laag die niet altijd voor de gebruiker zichtbaar is maar wel een belangrijke laag. PHP kan min of meer de processen op de website ondersteunen met allerlei extra functies. Een goede motor zoals PHP achter de website is van groot belang. Men kan naast PHP ook kiezen voor bijvoorbeeld Ruby on Rails of Java onder de motorkap.

Vaak kunt u direct aan de slag met PHP bij uw hosting provider. Het is een extra reden om voor PHP te kiezen als ontwikkelomgeving. Een gastenboek PHP heeft u zo in werkelijkheid binnen een mum van tijd ingebouwd.

PHP is niet echt een heel ingewikkelde taal. Met relatief weinig ervaring komt u zo toch een flink eind bij het ontwikkelen van nieuwe PHP componenten voor uw website. Door middel van additionele libraries zijn de mogelijkheden nog meer te vergroten.

Kiest u voor PHP als scripttaal, dan hoeft u geen rekening te houden met extra kosten voor het downloaden of het gebruik. Men kan het verder op alle grotere besturingssystemen gebruiken voor web development.
Free Web Hosting