Mijn website samenstellen

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Een content management systeem beschikt over een controlepaneel waarmee iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Inhoud toevoegen en verwijderen kan zonder veel hocus pocus met het controlepaneel worden gedaan.

Een CMS geeft u de volledige controle over de website inhoud. Op deze manier is een aanpassing verrichten niet moeilijk. Voor de mensen die uw site bezoeken is dat fijn. Het liefst zien ze iets nieuws wanneer ze de website de volgende keer bezoeken. Wanneer u een e-mail kunt tikken en versturen, dan kunt u ook met een CMS pakket werken.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit kan ingewikkeld klinken. Voor veel CMS systemen is er echter goede documentatie te vinden rondom de installatie. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Begrijpt u het nut van een CMS? Op Je website maken kunt u meer over CMS pakketten lezen. Er is een grote kans dat u op die website een goed CMS systeem vindt voor uw situatie. Het online vinden van de documentatie van specifieke CMS software is doorgaans niet zo lastig. Gratis CMS pakketten bestaan ook wel. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Het installeren van plug-ins is bij gratis systemen in veel gevallen nodig. Dit om de door u gewenste functionaliteiten in uw website te krijgen. Een commercieel pakket zal alles al bevatten wat nodig is om die specifieke dingen te doen waarvoor het is aangeschaft.
Free Web Hosting