Een eigen website beheren

Een CMS of content management systeem is erg nuttig. Met een CMS kun je op een eenvoudige manier aanpassingen aanbrengen aan je website. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Het komt bij een CMS zelden voor dat u bronbestanden hoeft aan te passen. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Het aanbod van CMS pakketten is vrij groot. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Het CMS programma ondersteunt u bij het aanpassen van de afbeeldingen en teksten op uw website. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. U kunt meer informatie vinden op CMS systeem leren. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.
Free Web Hosting