Eigen site beheren met een CMS

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. We beginnen met het belangrijkste voordeel. Een CMS pakket vereenvoudigt het onderhoud van uw site.

Technische kennis van uw kant is geen vereiste wanneer u gebruikmaakt van een CMS pakket. Programmeercode en het design zijn losgekoppeld van de website content. Alle content die in aanmerking komt voor actualisering en verandering, kan worden aangepast in het CMS.

Met CMS software is kennis van de opmaaktaal HTML of andere opmaakcodes niet noodzakelijk. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. Er is op die manier minder kans op fouten.

Om meer over CMS systemen te weten te komen, kunt u ook eens het artikel Een website samenstellen raadplegen. Het is altijd verstandig om u voor te bereiden. Dat geldt met name wanneer het de eerste keer is dat u met het CMS pakket gaat werken.

Voor het gebruik van een CMS systeem zult u een hostingpakket nodig hebben. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Doorgaans zullen gegevens in een database worden opgeslagen door het CMS pakket. Deze database moet u wel op uw webhosting pakket kunnen aanmaken.
Free Web Hosting