Een nieuwe website maken

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. In een met een gebruikersnaam en wachtwoord beschermd gedeelte van de website kunt u dan het beheer doen. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. In het artikel Betekenis CMS vindt u meer informatie over CMS pakketten. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.
Free Web Hosting