Een Nederlandse startpagina samenstellen

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Op uw eigen startpagina kunt u ook link plaatsen naar uw eigen websites. Zodat ook deze beter vindbaar worden. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. U vindt de websites met zoektermen zoals “eigen startpagina”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Dan is een algemene naam prima.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Ontbreekt deze extra actie, dan nog is het fijn om een e-mailadres in te voeren dat correct is. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. De pagina Startpagina beheer bevat goede informatie. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Na het aanmaken is uw startpagina doorgaans leeg. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. De rubriektitel kan bijvoorbeeld een deelonderwerp zijn. Door op deze manier te werken, rangschikt u de links naar onderwerp of deelonderwerp. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.
Free Web Hosting