Een nieuwe website maken

Een CMS systeem is een systeem dat wordt gebruikt voor het beheer van de inhoud van een website. Met een simpel te bedienen controlepaneel kan men aanpassingen verrichten aan de website en de website volledig naar wens maken. De persoon die het controlepaneel gebruikt hoeft geen kennis te hebben van opmaakcodes. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

U kunt het met CMS alles aanpassen wat voor actualisering in aanmerking komt. U kunt zo zonder poespas uw website bewerken. En dat vinden bezoekers fijn. Bezoeken ze de website in de toekomst nogmaals, dan zien ze het liefst nieuwe content. Wanneer u een e-mail kunt tikken en versturen, dan kunt u ook met een CMS pakket werken.

Net als een tekstverwerker is een CMS een stukje software. U plaatst de software van een CMS niet op uw eigen computer, maar op uw hosting webruimte. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Ziet u het nut van een CMS pakket? Op Een website voor startende ondernemers kunt u meer over CMS pakketten lezen. Er is een grote kans dat u op die website een goed CMS systeem vindt voor uw situatie. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Bij een gratis systeem zult u in veel gevallen bepaalde add-ons moeten installeren voordat u kunt doen wat u wilt doen. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Software waarvoor u moet betalen, zijn vaak kant-en-klare oplossingen voor bepaalde situaties.
Free Web Hosting