Een mooie startpagina op touw zetten

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

Om een eigen startpagina aan te maken dient u zich eerst te registreren. Op de websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, is een registratieformulier aanwezig. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. Veel geschikte startpagina websites zijn te vinden via zoektermen zoals “nieuwe startpagina”.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Dan is een algemene naam prima.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Ontbreekt deze extra actie, dan nog is het fijn om een e-mailadres in te voeren dat correct is. Het kan voorkomen dat u uw wachtwoord vergeet. Dan kunt u instructies voor wachtwoordherstel aanvragen. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. Zo is Uw Nederlandse startpagina samenstellen het doornemen waard. Wanneer u op voorhand weet wat u te wachten staat, dan scheelt dat weer. Wanneer de pagina is gevuld, zal er ook onderhoud aan de pagina nodig zijn. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Direct na het aanmaken zal uw startpagina waarschijnlijk helemaal leeg zijn. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. In de rubriek kunt u links plaatsen. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. Een rubriek heeft altijd een titel. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. Het is zinvol om op deze manier een zekere structuur aan te brengen op uw pagina.
Free Web Hosting