Site maken

Vroeger moest men bij iedere wijziging aan de website een bestand op de server aanpassen. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Zo komt u via de link Beheer van de website bij een website terecht omtrent CMS systemen. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting