Wat is een CMS

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.

Er zal minder vaak een bestand op de server hoeven worden geplaatst. Veel kan worden ingesteld via het beheergedeelte van het CMS systeem. U zult veel content gewoon als platte tekst kunnen invoeren. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Voor meer informatie kunt u CMS betekenis doornemen. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Dat is de reden waarom ook veel mensen met technische kennis gebruik maken van een content management systeem. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Het kost ook tijd om zelf iets te programmeren. Dat kan ten koste gaan van uw content.
Free Web Hosting