Beheer van uw startpagina

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Verder kunt u uw eigen websites uitstekend promoten via een eigen startpagina. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “Nederlandse startpagina”.

Uw startpagina komt op een speciaal toegewezen subdomein te staan. Het is raadzaam om hiervoor een goede naam te bedenken. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. U ontvangt in een aantal gevallen een link waarop u dient te klikken. Pas dan wordt uw account actief. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Voor meer achtergrondinformatie over het aanmaken van een startpagina zijn er meer artikelen te vinden online. De pagina Een eigen startpagina op touw zetten bevat goede informatie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Na het aanmaken is er ook onderhoud nodig aan de pagina. U kunt meerdere artikelen over het aanmaken van een startpagina vinden op de website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen.

Na het aanmaken is uw startpagina doorgaans leeg. Voordat u een link kunt plaatsen, moet er een rubriek worden aangemaakt. De links dienen namelijk in een rubriek te worden geplaatst. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Op deze manier kunt u de links per onderwerp rangschikken. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.
Free Web Hosting