Uw eigen website beheren

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Gebruikt u geen CMS software, dan dient u vaak op meerdere plekken de aanpassing door te voeren.

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. Vooral wanneer het gaat om dingen als het wijzigen van tekst of het toevoegen van een plaatje. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

Er zijn situaties waarin het beter is om geen CMS pakket te installeren, maar de kans dat dat bij u het geval is, is gering. Ook wanneer uw website zeer eenvoudig is. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Een nieuwe website maken. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.
Free Web Hosting