Betekenis CMS

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is CMS website. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting