Een startpagina online zetten

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Op uw eigen startpagina kunt u ook link plaatsen naar uw eigen websites. Zodat ook deze beter vindbaar worden. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Veel geschikte startpagina websites zijn te vinden via zoektermen zoals “nieuwe startpagina samenstellen”.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Het komt vaak voor dat er dan links over verschillende thema’s op de pagina staan. Dan is een algemene naam prima.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Maar ook wanneer er niet op een bevestigingslink geklikt hoeft te worden, is het handig om een correct e-mailadres op te geven. In het geval u niet meer weet wat uw wachtwoord is, dan kunt u instructies aanvragen voor het herstellen van uw wachtwoord. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. De pagina Beheer van een linkpagina bevat goede informatie. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Wanneer de pagina is gevuld, zal er ook onderhoud aan de pagina nodig zijn. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. In de rubriek kunt u links plaatsen. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. Een rubriek heeft altijd een titel. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. Het is zinvol om op deze manier een zekere structuur aan te brengen op uw pagina.
Free Web Hosting