Uw nieuwe startpagina maken

Een eigen startpagina kan een aantal voordelen met zich meebrengen. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “startpagina aanmaken”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Het komt vaak voor dat er dan links over verschillende thema’s op de pagina staan. In dat geval kan een algemene naam wel.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. De website zal deze bevestigingslink per e-mail naar u opsturen. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. Op Startpaginabeheer is bijvoorbeeld informatie te vinden. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Voordat u een link kunt plaatsen, moet er een rubriek worden aangemaakt. In de rubriek kunt u links plaatsen. In de regel maakt men meer rubrieken. Een rubriek heeft altijd een titel. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.
Free Web Hosting