CMS beheer

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een goed artikel is bijvoorbeeld Handleiding CMS. U kunt een CMS systeem pas gebruiken na de installatie ervan op uw webhosting pakket. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. De opmaak bepaalt u door te kiezen uit de beschikbare thema’s. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting