Uw site beheren met een CMS programma

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. De beheerder hoeft geen kennis te hebben van HTML, CSS en programmeertalen. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

Alles wat voor actualisering in aanmerking komt, kunt u het met CMS systeem aanpassen. Zonder rompslomp kan zo een wijziging vrij makkelijk worden doorgevoerd op de site Erg fijn voor de bezoekers. Bij een volgend bezoek op uw website zien ze het liefst iets nieuws. Als u een tekstverwerker zoals Word kunt gebruiken, dan gaat een CMS systeem gebruiken ook lukken.

Een CMS systeem is een stuk software. Het CMS pakket wordt echter niet op een computer, maar op een webhosting pakket geplaatst. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Begrijpt u het nut van een CMS? Dan raden wij u aan om ook het artikel CMS systeem leren door te nemen. De kans is groot dat u zo een geschikt CMS systeem voor uw website vindt. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Echter hebben de gratis alternatieven vaak niet de handige oplossingen die een commercieel systeem wel bevat.

In veel gevallen is de installatie van add-ons nodig. Het basissysteem mist dan bepaalde functies die door de plug-in worden toegevoegd. De commerciële software bestaat vaak uit kant-en-klaar oplossingen, die de gewenste functionaliteiten al bevatten.
Free Web Hosting