Beheer van de website

Ter ondersteuning van het beheer van uw website zijn CMS pakketten in het leven geroepen. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Het is raadzaam om CMS beheer door te nemen. U kunt een CMS systeem pas gebruiken na de installatie ervan op uw webhosting pakket. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting