Tools voor website beheren

Bij het bouwen van een zakelijke website kunt u van een tool gebruikmaken. Men duidt zo een tool aan met de term content management systeem. Op de pagina Website hulpmiddelen vindt u meer informatie over dergelijke tools. Heeft u het CMS pakket gekocht, dan kunt u het direct installeren.

Net na het overzetten van de bestanden kunt u de website bezoeken, zodra het installatiescript wordt gestart. Met behulp van dit script kan de belangrijkste informatie rondom uw website worden ingesteld. Gedurende de installatie is daarbij het toevoegen van een beheerdersaccount mogelijk. U kunt met dit account inloggen op de beheeromgeving en beheerderstaken uitvoeren.

Een formulier toevoegen op uw website is simpel te doen. Bovendien bepaalt u zelf de velden van het formulier. Op deze wijze zijn er diverse typen formulieren aan te maken. U kunt per veld bepalen of het een noodzakelijk veld is. Via e-mail ontvangt u de ingezonden formulieren. Per los formulier kunt u aangeven waar naartoe het moet worden gestuurd. Diverse e-mailadressen kunnen zo worden gebruikt om diverse formulieren te ontvangen.

Met het CMS programma kunt u producten en diensten via uw website te koop aanbieden. U kunt het zo instellen dat naast de bestelling daarbij de betaling online verloopt. Digitale producten kunnen direct worden gedownload nadat er is betaald. Het enige wat u zelf hoeft te doen is de betaalkoppeling instellen. Via de e-mail ontvangt de koper een bevestiging met een eventuele download link. De statische onderdelen in deze e-mail zijn met behulp van het beheerpaneel gemakkelijk te wijzigen. Deze mogelijkheid heeft u ook bij andere e-mails en teksten op uw site. Voordat u het CMS pakket koopt is er de mogelijkheid om een demo omgeving te bekijken.
Free Web Hosting