Gebruik van PHP

Wanneer u gebruikmaakt van PHP, dan kunt u extra functionaliteiten aan uw website toevoegen. PHP is een erg belangrijk onderdeel van een groot aantal webapplicaties. PHP kan min of meer de processen op de website ondersteunen met allerlei extra functies. Een goede motor zoals PHP achter de website is van groot belang. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

Vaak kunt u direct aan de slag met PHP bij uw hosting provider. Het is een extra reden om voor PHP te kiezen als ontwikkelomgeving. Zo kan het implementeren van een contact formulier PHP relatief probleemloos worden gedaan.

PHP is niet echt een heel ingewikkelde taal. En zo kunt u best ver komen met bijvoorbeeld het ontwikkelen van een PHP gastenboek zonder dat u veel ervaring heeft. Tevens kunt u van allerlei PHP frameworks gebruikmaken om het leven als PHP programmeur nog makkelijker te maken.

PHP is ook voor commercieel gebruik gratis. Men kan het verder op alle grotere besturingssystemen gebruiken voor web development.
Free Web Hosting