CMS definitie

Toen er nog geen software voor websitebeheer bestond, was het nodig om aanpassingen direct door te voeren in de bestanden op de server. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Zo is de pagina CMS systeem website het lezen waard. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting