Eigen website bouwen

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Wordt er geen CMS pakket gebruikt, dan is een aanpassing van meerdere HTML bestanden vaak noodzakelijk bij de genoemde wijziging,

Technische kennis is in de regel niet vereist voor het werken met CMS software. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Voor de meeste CMS systemen is online een handleiding te vinden.

Er zijn situaties waarin het beter is om geen CMS pakket te installeren, maar de kans dat dat bij u het geval is, is gering. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. In de toekomst kunnen er extra pagina’s nodig blijken te zijn en met een CMS systeem kunt u deze snel aanmaken. Over CMS systemen kunt u op de pagina CMS betekenis meer lezen. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.
Free Web Hosting