Eigen website

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. En niet alleen mensen die niets weten van de techniek hebben baat bij een CMS pakket. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Een systeem dat voor een forum bedoeld is, is niet geschikt voor een webshop. Of een CMS pakket geschikt is, is dus afhankelijk van het soort website dat u heeft. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Of u nu een website voor uw bedrijf wilt of voor uw hobby, een CMS systeem zorgt ervoor dat u snel uw website kunt neerzetten. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. Op de pagina Maak je eigen site kunt u daar meer informatie over vinden. Een onderdeel van de installatie is het neerzetten van de bestanden op de server. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.
Free Web Hosting