Het beheer van de website

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Weet u het een en ander over de techniek, dan is een CMS programma nog steeds iets waar u voordeel aan gaat hebben. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. Het CMS systeem zorgt ervoor dat u niet per ongeluk de opmaak wijzigt.

CMS programma’s richten zich doorgaans op een bepaald type website. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Blijf in de gaten houden of een bepaald CMS systeem wel geschikt is voor het beheer van uw website. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Vandaag kunt u al beginnen met het gebruiken van een CMS systeem.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. Door de pagina De definitie van CMS te lezen, komt u hier meer over te weten. De stappen zullen onder andere bestaan uit het op de server plaatsen van de bestanden. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. Een andere stap is het invullen van de juiste instellingen in configuratiebestanden. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.
Free Web Hosting