Gebruik van PHP

Wit u complexe logica aan uw site toevoegen dan is het gebruiken van PHP het overwegen waard. PHP is een erg belangrijk onderdeel van een groot aantal webapplicaties. PHP voegt allerlei handige functionaliteiten toe die u met HTML niet kunt aanroepen. Het is belangrijk dat u toegang heeft tot een goede programmeeromgeving zoals PHP wanneer u een webapplicatie wilt bouwen. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

U hoeft PHP vaak niet apart aan te zetten bij uw webhosting: doorgaans staat PHP al ingeschakeld. Dit scheelt u tijd omdat u niet zelf allerlei dingen hoeft te installeren. Zo kan een contact formulier PHP aan de website toevoegen altijd relatief snel gebeuren.

Dat PHP niet zo heel lastig is om te leren vinden veel ontwikkelaars fijn. En zo kunt u best ver komen met bijvoorbeeld het ontwikkelen van een PHP gastenboek zonder dat u veel ervaring heeft. Tevens kunt u van allerlei PHP frameworks gebruikmaken om het leven als PHP programmeur nog makkelijker te maken.

PHP is ook voor commercieel gebruik gratis. Hoewel men vaak kiest voor PHP op Linux draait het ook prima op Windows en Mac OS X.
Free Web Hosting