Bouw je eigen startpagina

Er zijn verschillende dingen die u met een eigen startpagina kunt. Allereerst is het leuk om een pagina te hebben met links omtrent uw interessegebied. U kunt het inzetten als marketinginstrument voor uw eigen website. U kunt een startpagina zelfs inzetten voor het genereren van inkomsten. Op verschillende websites is gratis een dochterpagina aan te maken.

Registreren van een startpagina kan doorgaans via een registratieformulier op een startpagina website. Het aanmaken gebeurt vervolgens in het beheerdersgedeelte van de startpagina site. Registratie moet bij een aantal sites per e-mail worden bevestigd. U kunt dan pas inloggen nadat u op de bevestigingslink geklikt heeft.

Het is ook mogelijk dat u zelf een startpagina website wilt opzetten. Hiervoor is een zogeheten startpagina script nodig. Via het artikel Eigen startpagina komt u meer over dit soort scripts te weten. De meeste scripts zijn niet duur en gemakkelijk te installeren. Met goedkope webhosting heeft u vaak al voldoende om een dergelijke website op te zetten.

Het idee achter veel startpagina scripts is hetzelfde. Eerst maakt u voor verschillende deelonderwerpen een categorie aan waaronder de links worden verdeeld. In sommige gevallen kunt u ook afbeeldingen of tekst in uw diverse rubrieken plaatsen. Linksuggesties kunnen door bezoekers via een speciaal formulier worden ingediend.
Free Web Hosting