Beheer van uw website

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Het is bij de goedkoopste webhosting pakketten al mogelijk om een CMS pakket te installeren en in gebruik te nemen. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Dit aanmaken van een database is een actie die u zelf meestal moet uitvoeren. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Het is raadzaam om Startpagina script door te nemen. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Er is vaak een installatieprogramma beschikbaar welke u hierbij kan helpen. Via een afgeschermd gedeelte van uw site kunt u na de installatie wijzigingen aanbrengen op uw website. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. Meestal worden er een paar thema’s meegeleverd met het CMS pakket. Zodat u een opmaak kunt kiezen. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting